DIONYSOS 1038

Oldenburger.
Född 1997.
Svart, stjärn, vt h frf, vt bff.
169 cm.
Bruksprov: Dionysos fick bl a följande poäng i det tyska provet: Lynne 9,0, prestationsvilja/samarbetsvilja 9,0, nervstyrka 9,0, ridbarhet 9,0, banhoppning 8,0.

A-PREMIERAD

>> SE VIDEOKLIPP MED DIO OCH PEGGY SCHULZ I TRÄNINGSARBETE

>> SE VIDEOKLIPP MED DIONYSOS OCH KARIN REHBEIN

>> SE VIDEOKLIPP MED DIONYSOS OCH MARIE CHRISTIANSSON

>> AVKOMMOR TILL DIONYSOS

UNIK DE NIRO-SON SOM ÄR SÄKER I AVELN
Dionysos avelsindex, 133, bekräftar att han är en stor tillgång för svensk avel. Han höjdes 2009 till A på grund av sina avkommors fina prestationer. En son blev bästa svenskfödda 3-åring i dressyr på Avelschampionatet 2011 och både som far och morfar har Dionysos haft vinnare i Riksföl och på regionala fölchampionat. Tre döttrar har blivit bästa dressyrhästar i sina 3-årstester och finalplacerat sig i Kungakannan. Dottern Venus har vunnit Bundeschampionat i Österrike. Ungefär vart femte föl har 9 på traven och fler har ännu bättre galopp. Skritten är också bra och det står nu klart att fadern De Niros rörelser och både De Niros och Rubinsteins ridbarhet verkligen går vidare i Dionysos avkommor. Hans avkommor har blivit ryttarnas och tränarnas favoriter, både i Sverige och i Tyskland (han har ungefär lika många avkommor där).

Dionysos är unik bland De Niros söner. Genom att han är kommen ur en ren fullblodsstam har han visat sig vara en fenomenal typ- och ridbarhetsförbättrare. Han är alltid arbetsvillig, orädd, vänlig och inte det minsta ”tittig”. Dionysos har också visat sig lämna mycket korrekta avkommor. Jämfört med De Niro själv och dennes andra söner, får Dios avkommor modernare typ med längre ben, kortare ryggar, mer höjd i frambenens rörelser och stabilare, snabbare bakbensarbete. Med sin fina hoppförmåga och galopp kan Dionysos också ge mycket bra fälttävlanshästar. Han fick 8,0 av testryttarna i banhoppning i sin 70-dagarstest.

Själv har Dionysos 55 segrar och placeringar, varav 49 i svår klass t o m Grand Prix med en vinstsumma på 100.000 kronor.

DIO ÄR AVLAD PÅ RIDBARHET OCH DE ALLRA BÄSTA FULLBLODEN
De Niro har som avelshingst i många år tillhört toppskiktet i Tyskland och är en av de främsta hingstarna som för Donnerhallblodet vidare. (Donnerhallblodet är fortfarande överlägset nummer ett för dressyravel). Han har över 70 godkända söner och ligger på 6:e plats i den ranking som årligen görs av World Breeding Federation for Sporthorses. De Niro vann Tyskt Dressyrderby 2003 och har numera mängder av avkommor i Grand Prix. Dionysos var f ö den första att nå Grand Prix-nivå.

Modern Roseanne är 3/4-syster till hingsten Rubicell (segrar i Grand Prix dressyr). Rubinstein, som själv var en fenomenal tävlingshäst, nedärvde sin fina ridbarhet och grundade en dynasti av prominenta avelshingstar. Dios mormor Tiffi xx har lämnat 3 godkända hingstar. Sedan följer en ren fullblodsstam med tre klassiska vinnare i rad: Arratos xx vann 10 löp, inkl. klassikern St. Leger, Crepello xx var en legendarisk engelsk derbyvinnare och Nearco xx, som var oslagen i 14 löp, bl a det Italienska Derbyt, blev den mest inflytelserika fullblodshingsten i världen under hela 1900-talet.

Alla är överens om att det behövs fullblod när man ska bedriva framgångsrik avel, men vill helst ha det en bit ner i stamtavlan. Lösningen är enkel: Använd Dionysos!Dionysos stamtavla
Dionysos och Anna
Dionysos och Anna Svanberg. Foton: Patrik Olsson.

Dionysos och Dorothee Schneider
Dionysos och Dorothee Schneider.


Dionysos sidobild
Dionysos. Foto: Martin Larsson.

Dionysos huvud
Dionysos.