Framsida juni 2016

Det började 1994.
Vi hittade inte de blodslinjer vi ville ha till våra egna ston. Vi fann snabbt att Sverige låg efter internationellt vad gäller kvaliteten på halvblodhingstar. Så kom det sig att vi blev de första i Sverige att importera FÄRSK semin från Tysklands bästa blodslinjer. DE NIRO var endast 4 år när vi satsade på honom som företrädare för Donnerhall-blodet. Sedan dess har vi haft 56 hingstar i vårt program, varav 6 egna, bl a Dionysos och Highcruiser.

Nu har vi sålt vår sista kvarvarande avelshingst, Firenze. Fast själv kommer han inte att märka någon skillnad, för han blir till vår glädje kvar hos Carina Forsén, Stall Fjälkinge.

Firenze har visat sig vara en riktig fullträff i aveln. Och det är inte så konstigt egentligen. Med två världselithingstar och avelslegender direkt i sin härstamning, ett tyskt Elite-möderne och mycket bra fullblodsinslag ger Firenze maximal säkerhet i sin nedärvning. Firenzes interiörvärden inkl. ridbarhet är topp och hans tyska bruksprov likaså (finns att se i menyraden ovan).